ua en ru

Державний дорожний фонд може запрацювати вже на початку 2017 року, - Омелян

Державний дорожний фонд може запрацювати вже на початку 2017 року, - Омелян Фото: Володимир Омелян

Омелян вважає, що громади повинні самі вирішувати, які дороги їм потрібно ремонтувати

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про те, що Державний дорожний фонд може запрацювати вже на початку 2017 року. Про це він розповів в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна".

"Нарешті у нас з'явився ефективний інструмент для системного вирішення проблем з українськими дорогами. Сьогоднішнє перше голосування - сигнальне, я вірю, що остаточне голосування відбудеться під час інфраструктурного дня в парламенті, який заплановано на кінець жовтня цього року. І ми з 1 січня 2017 року отримаємо ту систему, про яку мріяли", - заявив Омелян.

Він вважає, що повинна бути створена наглядова рада над Укравтодором, який буде замовником послуг, а також муніципалітети, що складаються з представників громадського сектору, уряду та народних депутатів.

"У цьому році ми очікуємо надходження від акцизів приблизно в 40 млрд грн. Ми хочемо, щоб відсоток був закріплений, і в потенціалі наступних років ми вийшли на 100-відсоткове надходження акцизів саме в дорожній фонд, як це прийнято на Заході. 62% цих надходжень підуть на дороги державного значення, 35% - на місця, щоб громади могли самі вирішувати, які дороги їм потрібно ремонтувати в першу чергу", - додав він.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України впроваджує стандарт електронного квитка.