ua en ru

Держустанови терміново переведуть з програмного продукту РФ на вітчизняний, - Турчинов

Держустанови терміново переведуть з програмного продукту РФ на вітчизняний, - Турчинов Фото: Генеральний секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов

Приватним підприємцям рекомендують не використовувати програмний продукт РФ

Державні установи терміново будуть переведені з російського програмного продукту на вітчизняний. Про це повідомив Генеральний секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов.

Так, Турчинов уточнив, що коли приватним підприємцям, які використовують російські програмні продукти, зокрема, для бухгалтерського обліку, можна "лише рекомендувати не робити цього, але те, що стосується державних установ, вони будуть терміново переводитися на програмний продукт від вітчизняного виробника".

Також Турчинов підкреслив якість українського програмного продукту і додав, що альтернативою російському може стати європейське програмне забезпечення.

На думку Турчинова, російські соціальні мережі, які потрапили в санкційний список, використовувалися для поширення інформаційної агресії проти України, пропаганди і вербування агентури спецслужбами РФ. Також він підкреслив неприпустимість для України, як для європейської країни, поширення піратського контенту.

"Ми захищаємо Україну не тільки на полі бою, а й від інформаційної та кібернетичної агресії, яка не менш небезпечна, ніж військова. Я переконаний, що всі ми маємо захищати нашу країну всіма доступними засобами", - заявив Генеральний секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на реалізацію указу президента України Петра Порошенка про заборону російських сайтів піде рік. Про це розповів експерт Інтернет асоціації України Максим Тульєв під час брифінгу в середу, 17 травня, передає кореспондент РБК-Україна.