ua en ru

Держмитслужба порушила справу за фактом контрабанди 9,5 кг героїну

Митна служба порушила кримінальну справу за фактом контрабанди великої партії наркотичної речовини - майже 9,5 кг героїну. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

Крупну партію героїну митники вилучили у громадянина Польщі на посту "Рава-Руська" Львівської митниці. Громадянин Польщі намагався вивезти наркотики з території України.

Після демонтажу паливного бака автомобіля у чорних полотняних мішечках було виявлено 20 пакунків з невідомою порошкоподібною речовиною світло-коричневого кольору.

Згідно з висновком експертизи встановлено, що в одному пакеті в пресованій речовині світло-коричневого кольору виявлено діацетилморфін (героїн) та 6-моноацетилморфін, які відносяться до особливо небезпечних наркотичних засобів, обіг яких заборонено, та ацетилкодеїн, який відноситься до наркотичних засобів, обіг яких обмежено.

Порушено кримінальну справу за фактом переміщення особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах та наркотичного засобу з використання інших засобів, що утруднюють виявлення таких товарів, згідно з ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що водій стверджує, наче наркотики йому підкинули незнайомі люди, які лагодили йому машину, коли він прибув до Львова кілька днів назад для того, аби купити квитки на футбольний матч Євро- 2012.