ua en ru

Держмитслужба скасувала рішення про оподаткування гуманітарної допомоги Глобального фонду

Державна митна служба України скасувала рішення про оподаткування партії шприців, які були ввезені як гуманітарна допомога Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією у 2010 р. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

"Державна митна служба встановила, що ввезення на територію України продукції, яка не призначається для продажу, не може вважатися демпінгом. Згідно із нормами закону України "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" застосування антидемпінгових заходів у цьому випадку є недоцільним, оскільки зазначений товар не призначався для продажу в Україні. Шприци розповсюджувався безкоштовно регіональними громадськими організаціями з метою профілактики інфікування ВІЛ. Таким чином, податкове рішення Київської регіональної митниці скасовано", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, партія шприців загальною кількістю 11 649 од. (країна походження - Королівство Іспанія) були закуплені у 2010 р. співвиконавцем загальнодержавної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу - МБФ "Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні". Шприци були передані до регіональних неурядових організацій по всій країні.

Читайте також: В Україні виділять на програму боротьби з ВІЛ/СНІД до 2018 р. 7,56 млрд грн