ua en ru

Держспецзв'язку передала НАЗК "засекречені" зауваження щодо е-декларування

Держспецзв'язку передала НАЗК "засекречені" зауваження щодо е-декларування Фото: Руслан Рябошапка доповів ситуацію щодо запровадження е-декларування

На документі міститься гриф "Для службового користування"

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) передала до Національного агентства із запобігання корупції зауваження, через які НАЗК не отримала атестації системи електронного декларування, з грифом "для службового користування". Про це повідомив член комісії НАЗК Руслан Рябошапка у своєму Facebook.

За його словами, зауваження надійшли до НАЗК близько 18:00 суботи.

"Привезли. Читаю. Зауваження, через які НАЗК не дали атестат: додатки 1 і 2 стоять не у правильному порядку. Переставили додатки місцями. Атестат тепер дадуть? Мабуть саме для цього Держспецзв'язку обмежило доступ громадськості до "висновку", - написав Рябошапка у соцмережі.


"Зауваження на 90% складаються з опису нашого програмного продукту. Інші 10% - неправда, напівправда, маніпуляції. Це треба опублікувати. Люди повинні це бачити", - додав він.

Як зазначив член комісії НАЗК, Держспецзв'язку категорично відмовився як зняти гриф "Для службового користування" на свій "висновок", так і направити експертів Служби до НАЗК.

"Відповідно, розробники, експерти ПРООН та Світового банку у дискусії з ДССЗЗІ брати не можуть. Голова НАЗК поїхала до Держспецзв'язку врегульовувати ситуацію. Ми разом з експертами "Міранди", ПРООН, Світового банку чекаємо в НАЗК. До запуску системи залишається трохи більше 28 годин", - резюмував Рябошапка.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив перевірити підготовку посадових осіб адміністрації Держспецзв'язку та Нацагентства із запобігання корупції до запуску електронного декларування 15 серпня.