ua en ru

Держспецзв'язку готова завершити роботу над системою е-декларування самостійно

Держспецзв'язку готова завершити роботу над системою е-декларування самостійно Фото: роботу над системою е-декларування завершать у будь-якому разі (Facebook /VoliaOfficial)

Про це заявив голова Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко сьогодні в Києві

Якщо ТОВ "Міранда" не встигне завершити роботу над системою електронного декларування та виправити всі виявленні раніше недоліки до 1 вересня, то продовжити цю роботу може Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України. Про це сьогодні по закінченні спільного засідання комітетів Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції і з питань інформатизації та зв'язку заявив голова Держспецзв'язку Леонід Євдоченко, передає кореспондент РБК-Україна.


"Тоді (якщо ТОВ "Міранда" не встигне завершити роботу над системою реєстру електронних декларацій, - ред.) держава має втрутитися в цю ситуацію і взяти на себе (відповідальність, - ред.) та доопрацювати цей продукт", - заявив Євдоченко.

У відповідь на уточнююче запитання журналістів, чи може Держспецзв'язку завершити роботу над системою, Євдоченко не виключив такої можливості. "Може, і ми ... Ну, НАЗК так пропонує", - уточнив глава Держслужби спецзв'язку.

Нагадаємо, Держспецзв'язку наразі не може видати атестат відповідності КСЗІ реєстру е-декларування, а НАЗК проситиме у Кабміну кошти на покупку серверів під запуск системи електронного декларування.