ua en ru

У Держслужбі у справах Криму вважають, що Україна не повинна забезпечувати окупований півострів водою

У Держслужбі у справах Криму вважають, що Україна не повинна забезпечувати окупований півострів водою Фото: Україна не повинна забезпечувати окупований півострів водою

Вода з Північно-Кримського каналу не повинна поступати на півострів, поки він знаходиться під контролем РФ

Заступник голови Державної служби України у справах Криму і Севастополя Зарема Озенбаш вважає, що Україна не повинна забезпечувати окупований півострів водою, поки він знаходиться під контролем Російської Федерації. Про це повідомляють "Крим. Реалії".

Як повідомляється, за словами Озенбаш, вода з Північно-Кримського каналу не повинна поступати на півострів, поки він знаходиться під контролем Росії.


Також вона вважає, що Україна не повинна вирішувати ті питання і проблеми, які виникають перед окупаційною владою.

"Саме тому ми перекрили канал, і вода в Північно-Кримський канал, я сподіваюся, не буде надходити. Сподіваюся, дамба буде добудована. Вона вже побудована, її залишилося добудувати. І вона витримає весь той потік води, який збереться в Херсонській області, у Каланчаку. І вода, дійсно, надходити не буде", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз" подав позов проти Російської Федерації про компенсації активів, втрачених в результаті анексії Криму.