ua en ru

Держслужба зайнятості склала перелік найбільш перспективних професій в Україні

Держслужба зайнятості склала перелік найбільш перспективних професій в Україні Фото: найбільш затребуваними в найближчі роки будуть, зокрема, трактористи

В Україні найзатребуваніші медики, інженери, фахівці галузі IT та агрономи

Державна служба зайнятості склала перелік найбільш перспективних професій в Україні, серед яких опинились медичні, інженерні професії, фахівці галузі IT та агрономи. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держслужби зайнятості.

"Якщо ви розмірковуєте, якої саме спеціальності необхідно навчитись, щоб у майбутньому без особливих труднощів знайти роботу, то можемо вас запевнити, що у ТОП найбільш перспективних в Україні професій і за затребуваністю у роботодавців, і за рівнем заробітної плати є професії у галузі IT, медичній галузі, інженерні професії та висококваліфіковані спеціалісти у аграрній сфері", - повідомив в. о. голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.


Він також зазначив, що найбільш затребуваними у найближчі роки будуть трактористи, кухарі, швачки, водії та будівельники. За його словами, середня заробітна плата кваліфікованого кухаря близько 8 тисяч гривень, а справний тракторист за рік може отримувати заробітну плату до 120 тис. гривень.

Також він зазначив, що найбільш поширеними професіями, які здобули безробітні, є перукар, кухар, електрогазозварник, тракторист-машиніст, водій, продавець, швачка. Рівень працевлаштування після закінчення профнавчання - 85%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рівень безробіття в Україні в квітні знизився.