ua en ru

Держслужба з питань Криму досі не працює, - Чубаров

Держслужба з питань Криму досі не працює, - Чубаров Глава Меджлісу Рефат Чубаров

Державна служби України з питань Автономної Республіки Крим, яка була створена більше 8 місяців тому, до цих пір не працює. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Влітку минулого року була створена служба з питань Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Нічого - ні керівника, ні складу, ні положення", - заявив Чубаров.

Голова кримськотатарського народу підкреслив, що вже сьогодні український парламент і уряд повинні виробити механізми реінтеграції АР Крим з материкової частини України, щоб по завершенню окупаційного періоду бути готовими до повноцінної взаємодії на всіх рівнях.

"Ми повинні бути готовими реінтегрувати Крим, коли він буде деокупований. Яким буде внутрішній устрій, яким буде взаємодія між Сімферополем і Києвом, - цього взагалі немає. У Верховній Раді повинен бути прийнятий закон про статус кримськотатарського народу. 23 роки ми втратили ні на що.

Виконавча влада повинна підготувати плани, які будуть задіяні з перших хвилин, коли Крим стане українським", - додав Чубаров.

Нагадаємо, 18 липня 2014 року Кабмін створив Держслужбу з питань вимушених переселенців із зони АТО і Криму.

Пізніше в Кабміні прогнозували призначення голови Держслужби з питань Криму після 15 вересня. Однак глава Держслужби не призначений донині.