ua en ru

Головдержслужба України виявила низку невідповідностей під час перевірки органів виконавчої влади Києва.

Головне управління держслужби України виявило низку невідповідностей під час перевірки органів виконавчої влади Києва. Про це в ході засідання спільної колегії виконавчого органу КМДА і колегії головного управління Державної служби України заявив заступник начальника головного управління Держслужби Володимир Ткач, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Ткач зокрема зазначив, що при обстеженні КМДА було встановлено низку невідповідностей, зокрема завищено статус 12 структурних підрозділів, зокрема 3 управлінь - до головних управлінь, 8 відділів - до управлінь. Також порушення були зафіксовані в 5 структурних підрозділах, зокрема в числі невідповідності штатної чисельності, а також невідповідність освітньоного професійно-кваліфікаційного рівня. В.Ткач зазначив, що з 35 осіб керівників самостійних структурних підрозділів, 9 осіб не відповідають освітньо-професійному рівню. Зі 113 заступників керівників самостійних структурних підрозділів - 33 не відповідають встановленим вимогам.

Коментуючи встановленні невідповідності в районних державних адміністраціях Києва, В.Ткач наголосив, що при створенні структурних підрозділів районів відсутня будь-яка система і логіка. На його думку, це пов'язано з відсутністю координації районних державних адміністрацій і КМДА.

Також В.Ткач зазначив, що кількість підрозділів районів, які не відповідають рекомендаційному переліку Головдержслужби коливається від 1 до 14. У 9 РДА найменування структурних підрозділів не відповідає рекомендаційному переліку. Їх кількість коливається від 2 до 20. Всього, за словами В.Ткача їх 71. "Державному бюджету це коштує, за попередніми підрахунками 1,6 млн грн на рік", - зазначив він.

Також В.Ткач додав, що кількість заступників голів РДА коливається від 8 до 13, при чому аргументації для пояснення такої чисельності заступників, за його словами, знайти неможливо. Він також додав, що головне управління Державної служби направило в КМДА низку пропозицій на усунення усіх порушень.

В свою чергу перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко запевнив, що і КМДА, і усі РДА реалізують пропозиції Головдержслужби якомога швидше.