ua en ru

Держшахти повинні поставити на ТЕС 200 тис. тонн вугілля в жовтні-листопаді, - ЗМІ

Держшахти повинні поставити на ТЕС 200 тис. тонн вугілля в жовтні-листопаді, - ЗМІ Держшахти накопичили на своїх складах більше 200 тис. тонн вугілля

Державні шахти накопичили на своїх складах більше 200 тис. тонн вугілля, які в жовтні-листопаді повинні бути спрямовані теплоелектростанціям (ТЕС), повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в енергетичному штабі при Кабінеті міністрів України.

За його словами, напрямок цього обсягу вугілля дозволить вивести на плановий рівень запаси на складах ТЕС, які зараз активно нарощують їх запаси в рамках підготовки до майбутнього опалювального сезону.

Джерело Інтерфаксу уточнило, що більше 100 тис. тонн вугілля "газової групи" знаходиться на складах шахт державного підприємства "Львіввугілля".

Представник профспілки цього підприємства Віталій Онижук підтвердив журналістам, що "Львіввугілля" вже в найближчі дні має намір поставити цей обсяг на Бурштинську і Добротворську ТЕС. "Спалювання вугілля на ТЕС збільшується, і вже в жовтні-листопаді склади підуть", - сказав він.

Як зазначається, з червня ТЕС працюють з підвищеним навантаженням, щоб збалансувати енергосистему на період ремонтної кампанії блоків НАЕК "Енергоатом". Сумарно через проведення поточних і аварійних ремонтів енергоблоків вироблення атомних станцій знизилася в 2016 році з планових 88 млрд кВт*год до 80 млрд кВт*год.

Згідно з даними НЕК "Укренерго", запаси вугілля на складах ТЕС України з 31 серпня по 26 вересня зросли на 33,7% — до 1,221 млн тонн.