ua en ru

Держсекретар США заявив про готовність до переговорів з КНДР

Держсекретар США заявив про готовність до переговорів з КНДР Фото: Рекс Тіллерсон

Держсекретар не згадав попередні вимоги США про ядерне роззброєння КНДР

США готові почати прямі переговори з КНДР без попередніх умов. Про це заявив держсекретар Рекс Тіллерсон, передає Reuters.

Держсекретар не згадав попередні вимоги США про ядерне роззброєння КНДР.

"Давайте просто зустрінемося. Ми можемо поговорити про погоду, про те, чи буде це квадратний або круглий стіл. Потім ми зможемо запропонувати дорожню карту, за якою ми зможемо рухатися далі", - сказав Тіллерсон.

До цього, у зв'язку з запуском КНДР 29 листопада нової балістичної ракети, здатної досягти американської території, США закликали всі країни розірвати відносини з Пхеньяном.

У грудні Південна Корея і США почали масштабні військові навчання, в яких бере участь 12 тис. військовослужбовців і 230 літаків, включаючи винищувачі п'ятого покоління F-35, F-22. Вашингтон також закликав посилити вже наявні економічні санкції відносно Північної Кореї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея веде розробку і наближається до створення біологічної зброї.

За даними джерел, Пхеньян просувається в створенні механізмів для доопрацювання програми такої зброї, зокрема, заводів і лабораторій, які спеціалізуються на генній модифікації. Газета вказує, що північнокорейське керівництво відправляє дослідників за кордон для отримання нових знань в області мікробіології.