ua en ru

Держсекретар США Керрі прибув з офіційним візитом до Каїру

Держсекретар США Джон Керрі прибув з офіційним візитом до Каїру, повідомляє ВВС. Як очікується, на зустрічі з Президентом Єгипту Мохаммедом Мурсі він обговорить надання країні кредиту від Міжнародного валютного фонду. Крім того, Керрі звернеться до уряду і опозиції Єгипту із закликом спробувати прийти до консенсусу. Ще однією темою переговорів буде розгляд ситуації в Сирії та способів врегулювання конфлікту.

Заклик Вашингтона припинити бойкот виборів, які відбудуться в квітні, викликав обурення серед єгипетських опозиціонерів, тому ряд політиків на знак протесту відмовилися приходити на зустріч з Керрі.

Нагадаємо, раніше Мурсі спробував почати процес діалогу з опозицією, однак провідна опозиційна політична партія - Національний фронт порятунку - відмовилася вступати в переговори. "Ми вже заявляли президенту - говори сам з собою і зі своєю партією", - сказав представник Національного фронту порятунку Самі Ашур. Бойкот виборів з боку лібералів і секулярних партій, як зазначають спостерігачі, приведе до перемоги на виборах політичного крила руху "Братів-мусульман" - партії "Свободи і справедливості" та ультраконсервативних ісламістів-салафітів.

Читайте також: Держсекретар США Керрі відправився в перше закордонне турне