ua en ru

Держсекретар США Керрі 4-5 лютого може відвідати Москву, - ЗМІ

Держсекретар США Керрі 4-5 лютого може відвідати Москву, - ЗМІ Джерело фото::Reuters

Державний секретар США Джон Керрі 4-5 лютого 2015 р. може відвідати Москву. Про це повідомляє "Комерсант".

За даними видання, російська і американська сторони вже кілька днів опрацьовують можливість приїзду Керрі до Москви для переговорів з главою Міністерства закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Якщо сторони про все домовляться, це буде перша його поїздка в РФ з травня 2013 р. Візит попередньо запланований на 4-5 лютого, однак остаточно не підтверджено.

Очікується, що Керрі і Лавров обговорять низку гострих міжнародних проблем - ситуацію в арабо-ізраїльському врегулюванні і навколо іранської ядерної програми, обстановку в Сирії та міжнародні зусилля по боротьбі з "Ісламським державою". Крім того, дипломати не зможуть обійти проблеми у двосторонніх відносинах і, зокрема, арешт у США заступника голови нью-йоркського офісу Зовнішекономбанку Євгена Бурякова за звинуваченням у незаконному розвідувальної діяльності на території США.

Нагадаємо, раніше Керрі звинуватив Росію в обстрілі Маріуполя, пообіцявши збільшити тиск США на РФ. У свою чергу Лавров закликав держсекретаря США вплинути на офіційний Київ для врегулювання військового конфлікту на Донбасі.