ua en ru

Держрибагентство спростовує введення мораторію на вилов риби в Київській області

Держрибагентство спростовує введення мораторію на вилов риби в Київській області Фото: рішення про введення мораторію на вилов риби носить рекомендаційний характер

У Госрыбагентстве ініціативу облради щодо введення мораторію не підтримали, так як дане обмеження не вирішить проблеми

Інформація про введення мораторію на промисловий лов риби у Київському та Канівському водосховищах (Київська область) не відповідає дійсності. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства рибного господарства України.

Наголошується, рішення комісія Київської облради з питань екології від 26.05.2016 про введення мораторію на вилов риби носить виключно рекомендаційний характер.


"Згідно статті 11. Закону України "Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів" до компетенції місцевих державних адміністрацій входить "розробка, затвердження та реалізація місцевих програм охорони, використання і відтворення водних біоресурсів". У той же час ведення мораторію є обмеженням господарської діяльності, регулювання якої відповідно до закону здійснюють КМУ, центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері рибного господарства та рибної промисловості – Мінагрополітики, а також центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства – Держрибагентство", - йдеться в повідомленні прес-служба

У Госрыбагентстве ініціативу облради щодо введення мораторію не підтримали, так як дане обмеження не вирішить проблеми.

"Ніхто не припинить ловити рибу тільки з-за нього (мораторію,– ред.). Просто збільшиться кількість хабарів і корупції у відношенні контролюючих органів. Питання потрібно вирішувати комплексно – рибний патруль, який почне роботу вже в червні, сучасні системи електронного моніторингу вилову, саморегулюючі організації підприємців, які будуть допомагати контролювати водойми від браконьєрського вилову", - повідомили в Госрыбагентстве.

Нагадаємо, 26 травня депутат Київської обласної ради Олексій Дорошенко повідомив, що постійна комісія Київської обласної ради з питань екології та водних ресурсів наклала мораторій на промисловий вилов риби в Канівському та Київському водосховищі строком на два роки.