ua en ru

У Держрезерві назвали умови для експорту в Китай української продукції

У Держрезерві назвали умови для експорту в Китай української продукції Фото: Держрезерв (УНІАН)

Серед вимог КНР - наявність надійних контрагентів

Китай зацікавлений в експорті великої кількості продукції з України, проте за умови наявності надійних контрагентів і прозорого ціноутворення. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив голова Держрезерву Вадим Мосійчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони вкрай зацікавлені в експортуванні величезної кількості продукції, у тому числі аграрної, з України, але просять тільки мати надійного контрагента та прозорого ціноутворення", - заявив Мосійчук.

За його словами, до кінця року у Держрезерві може бути розроблена окрема програма щодо відповідності елеваторів, яка передбачатиме, зокрема ліцензовані стандарти корпоративного управління та запровадження так званого фонду страхування відповідальності контрагентів.

Нагадаємо, Україна може наростити експорт продовольства в Китай. Дане питання обговорювалося на зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України Ольги Трофімцевой і глави Служби Володимира Лапи з представниками Генеральної адміністрації нагляду за якістю інспекції і карантину КНР (AQSIQ) під головуванням директора Головного офісу AQSIQ Ліна Вея.

Сторони заявили про активну співпрацю в питаннях узгодження фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ряду української аграрної продукції на китайський ринок. Перш за все йдеться про соняшниковий шрот, буряковий жом, а також черешню, м'ясо птиці, яйця, мед, молочні продукти тощо.