ua en ru

У Держпродспоживслужбі підтвердили заборону Придністров'ю на транзит вантажів

У Держпродспоживслужбі підтвердили заборону Придністров'ю на транзит вантажів Фото: Україна заборонила Придністров'ю транзит продуктів

Транзит буде здійснюватися лише за умови його погодження з Молдовою

У Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтвердили заборону невизнаному Придністров'ю на транзит вантажів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Передбачено, що з 20.05.2017 року пропуск підконтрольних вантажів у режимі транзиту через територію України, які направляються до невизнаної Придністровської Молдавської Республіки, буде здійснюватися лише за умови його погодження з Національним агентством із безпечності харчових продуктів Республіки Молдова", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, така вимога відповідає угоді про співробітництво в галузі ветеринарії країн СНД, що має на увазі співпрацю в галузі ветеринарної медицини між Україною та Молдовою.

Так, відповідно до угоду, під час імпорту та міжнародного транзиту обов'язково завчасно оформлювати дозволи центральних державних ветеринарних органів сторін, на території яких ввозиться та через території яких транспортується підконтрольний вантаж, а також узгоджувати маршрут прямування.

Повідомляється, що дія зазначеної угоди не поширюється на відносини з невизнаним Придністров'ям.

"З метою забезпечення її (угоди, - ред.) виконання, головний державний інспектор ветеринарної медицини України прийняв відповідне рішення. Таке рішення відповідає вимогам Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Придністров'ї заявили, що Україна заборонила транзит продуктів через свою територію.