ua en ru

Держпродспоживслужба зафіксувала АЧС в Херсонській та Миколаївській областях

Держпродспоживслужба зафіксувала АЧС в Херсонській та Миколаївській областях Фото: в двох областях зафіксовано АЧС

Ветеринарно-санітарна експертиза встановила смерть свиней в господарствах Херсонської та Миколаївської областей від АЧС

З 21 лютого в особистих підсобних господарствах громадян в с. Благодатне (Білозерський район, Херсонська область) та с. Шестаково (Миколаївський район, Миколаївська область) було зареєстровано захворювання і загибель свиней. Біоматеріал тварин направили на експертизу в Київ для встановлення діагнозу. Про це повідомляє сайт Держпродспоживслужби.

"При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи 23.02.2017 встановлено діагноз - африканська чума свиней (АЧС)", - повідомляють у Службі.

З метою координації дій з локалізації і ліквідації спалахів АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при Білозерській та Миколаївській районних державних адміністраціях, за рішеннями яких затверджені плани ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних вогнищ, зон захисту та нагляду.

У вогнищах захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Нагадаємо, раніше в Миколаївській і Запорізькій областях в особистих підсобних господарствах громадян були зареєстровані захворювання і загибель свиней.