ua en ru

Держпродспоживслужба назвала причину виникнення смогу в Києві

Держпродспоживслужба назвала причину виникнення смогу в Києві Фото: смог у Києві викликали вихлопні гази авто

Є прямий зв'язок із кількістю автотранспорту та перевищенням гранично допустимих концентрацій

Між кількістю шкідливих викидів в атмосферу і смогом, який спостерігається у столиці останніми днями, є прямий зв'язок. Про це заявив головний спеціаліст Управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Києві Дмитро Дерев'янко, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Станом на вчорашній день у нас є дійсно перевищення за деякими показниками. Це, в першу чергу, формальдегід, оксид вуглецю, діоксид азоту і сірчаний ангідрид. Перевищення у два, три, чотири, а за деякими показниками діоксиду азоту в п'ять разів граничних концентратів", - констатував він.

"У нас є стовідсотковий зв'язок із кількістю автотранспорту та перевищенням гранично допустимих концентрацій", - наголосив Дерев'янко, додавши, що всі зафіксовані в столичному повітрі речовини можуть негативно впливати на здоров'я людини.


Фахівці зазначають, що проблеми із забрудненням повітря є системними і вони посилюються погодними умовами. Крім вихлопних газів автотранспорту, є ще викиди підприємств, продукти горіння звалищ сміття, продукти переробки медичних установ, а також викиди сміттєспалювального заводу.

За словами Дерев'янка, у столиці розташовано 10-15 стаціонарних точок, які в режимі он-лайн досліджують вміст шкідливих речовин, забруднення повітря на найбільш жвавих магістралях.

На його думку, важливим фактором впливу на зменшення смогу в Києві також могло б бути обмеження кількості автотранспорту в місті.

Нагадаємо, раніше в ДСНС повідомляли, що смог у Києві, викликаний накопиченням шкідливих домішок у повітрі, протримається до кінця 29 липня 2016 року.