ua en ru

Держпідприємства з початку року розтратили близько 343 млн гривень, - Держфінінспекція

Держпідприємства з початку року розтратили близько 343 млн гривень, - Держфінінспекція Фото: Держфінінспекція виявила порушень на 343 млн гривень

80% від цієї суми становлять порушення законодавства

В ході операційного аудиту найбільших суб'єктів господарювання державного сектору економіки Держфінінспекція виявила факти зайвих непродуктивних витрат на суму майже 343 млн гривень за період з початку 2016 року.Ця сума становить 60% від суми порушень, виявлених протягом усього минулого року (568,3 млн гривень). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як йдеться у повідомленні, структура порушень істотно змінилася. Якщо в 2015 році із загальної суми виявлених ризикових операцій та фінансових порушень 23% склали порушення, а решта 77% ризикові операції, то в 2016 році обсяг порушень складає майже 80%, а неефективні управлінські рішення - більше 20%.


Найбільш поширені порушення законодавства – це порушення при здійсненні держзакупівель. З початку року державні аудитори зафіксували 61 такий випадок, - повідомляє Держфінінспекція. В результаті дій аудиторів попереджено розтрата 51,7 млн гривень.

Як повідомлялося, Кабмін скоротив регіональну мережу фининспекций.