ua en ru

Держпідприємництво погодило законопроект про штрафи за недопущення до перевірок продукції

Виробників та розповсюджувачів нехарчової продукції за недопущення до перевірок будуть притягувати до адміністративної відповідальності. Про це повідомила прес-служба Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва (Держпідприємництва).

Відповідний законопроект стосовно змін до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції", розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, погодив голова Держпідприємництва Михайло Бродський. У ньому передбачено вдосконалити систему державного ринкового нагляду шляхом встановлення штрафних санкцій для суб'єктів господарювання.

Створення перешкод шляхом недопущення до проведення перевірок характеристик продукції та невиконання законних вимог посадових осіб каратиметься штрафом у розмірі 1 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (25,5 тис грн) для осіб, які ввели продукцію в обіг або відповідно до Закону вважаються такими, що ввели продукцію в обі, для розповсюджувачів - у розмірі 500 НМДГ (8,5 тис. грн).