ua en ru

Держпідприємництва погодила проект постанови ПФУ щодо зарахування до страхового стажу часу перебування у відпустці по вагітності

Голова Держпідприємництва Михайло Бродський погодив проект постанови правління Пенсійного фонду України "Про внесення змін до деяких постанов правління Пенсійного фонду України щодо нарахування та сплати єдиного внеску з сум допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами". Про це повідомляє прес-служба відомства.

Проект передбачає виконання вимог закону України від 14 травня 2013 р. № 231-VII "Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії", в частині зарахування періоду відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами до страхового стажу особи.

Сплата єдиного внеску за осіб, які перебувають у відпустці по вагітності та пологам, покладається на підприємства, установи, організації, фізичні особи, які використовують найману працю, військові частини та органи, які виплачують таку допомогу.

"Таким чином, прийняття проекту постанови правління дозволить забезпечити відповідність нормативно-правових актів ПФУ нормам чинного законодавства та запровадити єдиний підхід до нарахування та сплати ЄСВ на суму допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами", - сказано у повідомленні.