ua en ru

Держпідприємництва має намір ввести колл-центри для споживачів електроенергії

Голова Держпідприємництва України Михайло Бродський погодив проект постанови, що встановлює введення колл-центрів для споживачів електричної енергії. Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Розробником проекту постанови "Про забезпечення функціонування колл-центрів суб'єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність з постачання електричної енергії за регульованим тарифом" є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики.

Проектом передбачається, що у функції колл-центрів будуть віднесені: надання інформаційних послуг абонентам шляхом обробки їх звернень, що надходять через засоби телекомунікацій; проведення опитувань абонентів (за участю оператора або в автоматичному режимі); збір та формування статистичних даних за зверненнями абонентів для подальшої їх обробки аналітичними системами.
Варто відзначити, що загальними вимогами до колл-центри є цілодобовий режим роботи, безкоштовне надання послуг абонентам, ведення електронної бази даних звернень абонентів, забезпечення захисту інформації та персональних даних відповідно до вимог законодавства та інші.

Читайте також: Держпідприємництва погодило проект вдосконалення механізму держрегулювання ввезення енергозберігаючих товарів

Фахівці колл-центрів будуть сповіщати абонентів про заплановані перервах або аварії і приблизний час відновлення електропостачання, враховуючи місцезнаходження абонентів, а також інформувати про стан заборгованості із зазначенням суми боргу та кінцевого терміну сплати.

Дані вимоги будуть обов'язковими для виконання суб'єктами господарювання, які здійснюють господарську діяльність з постачання електричної енергії за регульованим тарифом, кількість споживачів яких перевищує 100 тис. чоловік.

Проект розроблено відповідно до Національним Планом дій на 2013 р., яким передбачено обов'язкове запровадження функціонування колл-центрів у постачальників електричної енергії за регульованим тарифом.