ua en ru

Майже на кожному перевіреному підприємстві ресторанного господарства виявлено порушення, - Сергій Орєхов

Держспоживінпекція за 6 міс. 2013 р. перевірила 5,6 тис підприємств ресторанного бізнесу і майже всюди виявила порушення

Майже на кожному із 5,6 тис перевірених за перше півріччя 2013 р. суб'єкті сфери торгівлі продовольчими товарами та продукцією ресторанного господарства виявлено порушення. Про це повідомляє сайт Кабінету міністрів України.

Перевірка Державної інспекції з питань захисту прав споживачів встановила факти реалізації товарів без необхідної, доступної, достовірної і своєчасної інформації про них, без документів, що засвідчують якість, реалізацію товарів, які не відповідають вимогам нормативних документів, з минулим терміном придатності на значній частині підприємств. Також допускаються випадки обману та обрахунків споживачів.

"Незважаючи на постійну роботу, ситуація на споживчому ринку залишається складною. Суб'єктами господарської діяльності не забезпечується дотримання вимог закону України "Про захист прав споживачів", порушуються правила торговельного і побутового обслуговування та санітарні норми", - наголошує голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.