ua en ru

Держспоживінспекція оштрафувала "Укрнафту" на 190 млн грн

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів оштрафувала "Укрнафту" на 190 млн грн. Про це на прес-конференції повідомив голова Держспоживінспекції Сергій Орєхов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Буквально нещодавно було завдання Кабміну перевірити якість нафтопродуктів В Кіровоградській області нашими співробітниками була перевірена нафтобаза і низка АЗС... і виписаний штраф цій фірмі - 190 млн грн. Ця фірма звернулася до суду. І на сьогоднішній день ми виграли першу інстанцію і апеляційну. Фірма зараз подала касацію і вона розглядається у Верховному суді", - сказав Орєхов.

На уточнююче запитання журналістів про те, яка фірма зазнала штраф, він уточнив: "Це компанія "Укрнафта", Кіровоградська область".

ПАТ "Укрнафта" - найбільша публічна нафтогазова компанія України. На "Укрнафту" доводиться 68% видобутку нафти і конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. 50%+1 акція "Укрнафти" належить НАК "Нафтогаз України", 42% акцій контролює група "Приват", співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський.

"Укрнафта" володіє шістьма регіональними виробничими підрозділами (Охтирканафтогаз, Чернігівнафтогаз, Полтаванафтогаз, Долинанефтегаз, Надвірнанафтогаз, Бориславнафтогаз), трьома газопереробними заводами (Гнидынецкий, Качанівський, Долинський), а також трьома буровими управліннями (Ахтыркское, Прилуцьке і Прикарпатське) і значним числом інших нафтосервісних підрозділів. Крім того, компанії належать 563 АЗС по всій території країни. Акції "Укрнафти" включені в лістинг Української біржі (УБ) та фондової біржі ПФТС (Київ). Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.