ua en ru

Держспоживінспекція оштрафувала музичний канал за порушення закону про рекламу

Держспоживінспекція оштрафувала музичний канал за порушення закону про рекламу Фото: Нацрада з питань телебачення і радіомовлення

Розмір штрафу склав 5 тис. 086 грн

Державна інспекція України з питань захисту прав споживачів за результатами матеріалів, наданих Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, вирішила накласти штраф на музичний телеканал RU Music за порушення вимог ч. 2 ст. 9 і ч. 2 ст. 26 закону України "Про рекламу". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

"Порушення були зафіксовані під час планової перевірки супутникового мовника 3 квітня. Тоді в ефірі телеканалу транслювалася неідентифікована реклама "Воля PowerTime". Всього було зафіксовано близько 15 виходів такої реклами 27 березня в проміжку часу з 0:10 до 19:40", - йдеться в повідомленні.

За результатами розгляду справи на телеканал RU Music був накладений штраф у розмірі 5 тис. 086 грн.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва 27 серпня повністю відмовив п'яти телерадіокомпаніям, які ведуть мовлення під логотипом "112 Україна", в задоволенні позовних вимог проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.