ua en ru

У Держприкордонслужбі підтвердили затримання нардепа Розенблата в аеропорту "Жуляни"

У Держприкордонслужбі підтвердили затримання нардепа Розенблата в аеропорту "Жуляни" Фото: Борислав Розенблат (УНІАН)

За словами Слободяна, причинами затримання займається НАБУ

У Державній прикордонній службі України підтвердили затримання депутата Верховної Ради України Борислава Розенблата в аеропорту "Жуляни" (Київ). Про це РБК-Україна повідомив помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Ця інформація підтвердилася. Його затримали в "Жулянах". Причинами затримання займається НАБУ. Він виїхав відразу зі слідчими", - заявив помічник глави ДПСУ.

При цьому в Національному антикорупційному бюро відмовилися відповідати на питання РБК-Україна, чи знімали Розенблата з рейсу в "Жулянах", пославшись на те, що не мають право розголошувати деталі слідства.

"Народного депутата не затримували, затримана особа чи ні - це процесуальний статус. Слідчі дії тривають", - зазначили в НАБУ.

Нагадаємо, адвокат Розенблата Олексій Шевчук раніше повідомив, що сьогодні, 19 жовтня, його підзахисного зняли з рейсу в київському аеропорту "Жуляни".

"Він (Розенблат, - ред.) офіційно пройшов паспортний контроль, літак вже мав відлетіти. За особистою вказівкою когось із Національного антикорупційного бюро увірвалися люди в літак, затримали народного депутата, відібрали паспорти і протягом чотирьох годин утримують в аеропорту "Жуляни", - заявив Шевчук.

Адвокат зазначив, що причина зняття нардепа з рейсу невідома, додавши, що поки ніяких рішень суду немає.