ua en ru

Держприкордонслужба України сформує додаткові підрозділи в аеропортах міст, що приймають Євро-2012, - М.Литвин.

Держприкордонслужба України сформує додаткові підрозділи в аеропортах міст, що приймають Євро-2012. Про це в інтерв'ю виданню "Голос України" (№96 від 28 травня 2010 р.) заявив голова Держприкордонслужби України генерал армії Микола Литвин, відповідаючи на запитання журналіста щодо намірів відомства збільшити кількість персоналу в пунктах пропуску.
"Оскільки ми очікуємо зростання пасажиро-транспортних потоків від 40% до 60%, формуватимемо додаткові підрозділи в аеропортах "Бориспіль", "Львів", "Донецьк", "Харків", - заявив М.Литвин.
Також він додав, що сьогодні з метою підвищення безпеки і спрощення процедури прикордонного контролю в аеропорту "Бориспіль" проводиться експеримент з прикордонного контролю громадян України з використанням електронних карток.
"Ми маємо чимало позитивних відгуків тих, хто вже отримав такі картки, і плануємо у майбутньому поширити експеримент на інші пункти пропуску, зокрема й на залізничні", - запевнив М.Литвин.
М.Литвин вважає, що є серйозним питання добору кадрів та підготовки фахівців. "Основна увага приділятиметься знанню мов, культурі поведінки, підвищенню освітнього рівня", - наголосив М.Литвин.