ua en ru

Держприкордонслужба України з липня почне пропуск жителів Рівненської області на територію Білорусі для збору дикоросів

Державна прикордонна служба України (Держмитслужба) з 1 липня по 10 серпня відкриє сезонний пропуск місцевих жителів десяти прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору дикоросів.

Державна прикордонна служба України (Держмитслужба) з 1 липня по 10 серпня відкриє сезонний пропуск місцевих жителів десяти прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору дикоросів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби.

Крім того, надалі подібним чином буде здійснюватися пропуск громадян у даному напрямку за збиранням грибів та ягід з 30 серпня до 15 листопада.

Як повідомляється, питання було узгоджено під час зустрічі керівників Пінського та Луцького прикордонних загонів.

Нагадаємо, що в 2011 р. між керівниками прикордонних відомств Білорусі та України були досягнуті домовленості про відкриття на українсько-білоруському кордоні в межах ділянки відділу "Березове" трьох тимчасових місць пропуску жителів прикордоння з метою сезонного збору дикоросів "Познань", "Березовий" і "Дроздинь". Щороку в цих місцях пропуску оформлюється більше 40 тис. місцевих жителів за сезон.

У Держприкордонслужбі відзначили, протягом минулого сезону від кордону було повернуто понад 360 дорослих і 110 дітей, які намагалися незаконно потрапити на територію сусідньої держави для збору чорниці і журавлини. 36 порушників перетину кордону було затримано, а 47 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань.

У цьому році, ще до початку сезону збору дикоросів, від державного кордону було повернуто 9 дорослих і 10 дітей та затримано двох порушників державного кордону.