ua en ru

Держприкордонслужба повідомляє про великі черги на в'їзді до Криму

В контрольних пунктах в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з тимчасово окупованої АР Крим на виїзд утворилися значні скупчення автотранспорту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Так, сьогодні, на виїзд з материкової частини, у контрольному пункті "Каланчак" спостерігалося скупчення до 320 вантажних автомобілів, "Чаплинка" - 380 автомобілів, "Чонгар" - 205 автомобілів", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, основною причиною таких скупчень транспортних засобів є низька пропускна спроможність пунктів контролю і повільне оформлення транспортних засобів російською стороною. "В середньому на огляд та оформлення документів однієї вантажівки росіяни витрачають не менше однієї години", - уточнили в ГПС.

Держприкордонслужбою України на всіх пунктах контролю збільшено кількість прикордонних нарядів та створено додаткові робочі місця для оформлення автотранспорту.

"Вантажівки, наступні з Криму, співробітники Держприкордонслужби та працівники митниці оформляють ритмічно і без затримки, тому черги на материкову частину України відсутні", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, українські прикордонники в ніч на 25 лютого вилучили в українців, що їхали з Криму, майже 1 млн рублів.