ua en ru

Держприкордонслужба сумнівається в ефективності суцільних інженерних загороджень на кордоні

Помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов сумнівається в ефективності суцільних інженерних загороджень на кордоні.

Помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов сумнівається в ефективності суцільних інженерних загороджень на кордоні. Про це Астахов заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Будь-яка інженерна споруда, яка, наприклад, охороняє ваш ділянку дачі, буде ефективним проти тих випадкових людей, які без досвіду і підготовки вирішать нарвати квіти на вашому городі... Але ми живемо в сучасному інтегрованому світі, і не можна відгородитися стіною від кого б то не було. Зараз розвідка працює не так, як ми уявляли її 50-60 років тому... Світ змінився за останній час, і я не думаю, що стіна може ефективно захистити від явної або прихованої збройної агресії.

Потрібно побудувати многоэшелонированную систему охорони і захисту кордону, щоб вона зовні нікого не дратувала, але при цьому була досить ефективною", - сказав Астахов, відповідаючи на питання про ефективність створення загороджень на кордоні.

Нагадаємо, 25 червня Кабінет міністрів України прийняв рішення з інженерного облаштування кордону з Російською Федерации Раніше в Державній прикордонній службі повідомили, що розраховують отримати на облаштування державного кордону 21 млн євро з выделенныхУкраине коштів від Європейського союзу. У свою чергу в Міністерстві закордонних справ Росії назвали демаркацію кордону Україною юридично безглуздою.