ua en ru

Держприкордонслужба вже отримали 271 млн гривень на проект "Стіна"

Держприкордонслужба вже отримали 271 млн гривень на проект "Стіна" Фото: проект "Стіна"

У ДПС зазначили, що зараз роботи ведуться на всіх ділянках

Для виконання поточних робіт в рамках реалізації проекту "Стіна" Держприкордонслужба України вже отримали 271 млн грн. Про це під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"На даний момент всі роботи в рамках цього проекту Кабінет міністрів України фінансується в повному обсязі. Вже ми отримали 271 млн грн для виконання поточних робіт", - заявив він.

За його словами, зараз роботи ведуться на всіх ділянках, але з пріоритетом на Чернігівським та Харківському напрямках, де до кінця року планується обладнати 230 км протитанкових ровів.

"До кінця року ми плануємо і обов'язково обладнаємо на даних напрямках (Чернігівським і Харківському, - ред.) 230 км протитанкових ровів, майже 215 км контрольно-слідової смуги, майже 215 км рокадних доріг, обладнаємо на окремих ділянках відеоспостереженням, обладнаємо 18 спостережних вишок і виконаємо ряд інших заходів", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, Україна також будує Стіну на кордоні з РФ. Проект по обладнанню кордону з Росією називається "Європейський вал". Рішення про будівництво "стіни" український уряд ухвалив ще восени 2014. У квітні роботи з будівництва укріплень на кордоні поновилися.