ua en ru

Держприкордонслужба планує навесні 2016 відновити призов на строкову службу

Держприкордонслужба планує навесні 2016 відновити призов на строкову службу Фото: Олег Слободян

Держприкордонслужба планує призвати близько 4 тис. військовослужбовців

Державна прикордонна служба України планує навесні 2016 року відновити призов на строкову службу. Про це РБК-Україна повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Так, дійсно з весни 2016 року ми плануємо тимчасово відновити призов на строкову службу. Мова йде про весну, як правило, мобілізація розпочинається і призов на строкову службу у березні", - повідомив він.

За словами Слободяна, таке рішення пов'язане з тим, що очікується масштабна демобілізація.

"Але ми жодним чином не можемо допустити зниження ефективності охорони кордону та виконання завдань як на сході країни, так і на інших ділянках, тому плануємо поки що призвати на строкову службу близько 4 тис. військовослужбовців. Вони жодним чином не будуть залучені до виконання завдань в зоні АТО чи на тих ділянках, де існує воєнна загроза. Вони будуть використовуватись виключно на тих ділянках, де безпечно. У нас роботи і завдань вистачить на будь-якому напрямку", - зазначив Слободян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна прикордонна служба України має данні про передислокацію російських військ у Криму.