ua en ru

Держприкордонслужба заперечує проблеми з пропуском на кордоні з Придністров'ям

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) заперечує наявність проблем з пропуском громадян на Придністровському сегменті Республіки Молдова.

Державна прикордонна служба України (Держприкордонслужба) заперечує наявність проблем з пропуском громадян на Придністровському сегменті Республіки Молдова. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Упродовж останнього часу почастішали безпідставні заяви посадових осіб з Російської Федерації щодо, нібито, повної блокади невизнаної Придністровської Молдавської Республіки, у тому числі, українськими прикордонниками. Такі заяви містять відверто неправдиву інформацію та мають за мету дезінформувати населення, у першу чергу, Російської Федерації про події в Україні та в перспективі сприяти подальшій дестабілізації ситуації в південних регіонах нашої країні", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Держприкордонслужба повідомляє, що контроль громадян, транспортних засобів та вантажів на кордоні з Молдовою в межах ПМР здійснюється посилено, однак жодних перешкод чи обмежень в перетині кордону не запроваджувалося.

Загалом у березні відомство відзначає зниження на 30% пасажиропотоку та на 26% транспортних засобів на ділянці кордону з Придністров'я у порівнянні з березнем минулого року. Загалом кордон перетнуло майже 250 тис. осіб та понад 70 тис. транспортних засобів. При цьому зменшення пасажиропотоку відбулося переважно за рахунок громадян України - на 34% менше. Кількість громадян РФ зменшилася усього на 12%.

Водночас на даній ділянці за вказаний період відмовлено у пропуску 293 особам, що на 26% більше, ніж у березні 2013 р. Основними причинами не пропусків були непідтверджена мета поїздки та відсутність достатнього фінансового забезпечення для перебування на території України.

Динаміка перетинання державного кордону вантажним транспортом та автобусами у березні також зменшилася на 23% та склала понад 11 тис. вантажівок та 3,5 тис. автобусів. Фактів затримання або непропуску транспортних засобів з вантажами для Придністровського регіону Республіки Молдова не було.