ua en ru

ДПС: за тиждень в зоні АТО збільшилася активність повітряної розвідки з боку бойовиків

ДПС: за тиждень в зоні АТО збільшилася активність повітряної розвідки з боку бойовиків Фото: Олег Слободян

Прикордонники уздовж лінії зіткнень зафіксували 89 безпілотників

В Україні в зоні проведення АТО протягом минулого тижня значно збільшилася активність ведення повітряної розвідки бойовиків за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Про це сьогодні на брифінгу заявив прес-секретар голови Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"З часу нашого останнього брифінгу (з 6 серпня, - ред.) В смузі безпеки уздовж лінії бойових зіткнень прикордонники зафіксували 89 безпілотних літальних апаратів. Минулого тижня їх було 69. Літальні апарати було відслідковано практично в усіх районах уздовж лінії бойових зіткнень", - повідомив прес-секретар ДПС.

При цьому, за його словами, із 6 серпня дещо зменшилася активність обстрілів російсько-терористичними військами блокпостів, де прикордонники несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України.

"Так, із 6 серпня українські прикордонники у 15 випадках зазнавали обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Минулого тижня таких обстрілів було 23", - додав Слободян.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що за попередню добу в зоні проведення АТО на Донбасі було зафіксовано 13 ворожих безпілотників.