ua en ru

За тиждень прикордонники зафіксували близько 70 ворожих безпілотників, - ДПС

За тиждень прикордонники зафіксували близько 70 ворожих безпілотників, - ДПС Фото: Олег Слободян

Минулого тижня в зоні проведення АТО було зафіксовано 69 БПЛА

Протягом минулого тижня співробітниками Державної прикордонної служби України було зафіксовано 69 ворожих безпілотників. Про це в ході брифінгу в четвер в Києві повідомив прес-секретар голови Державноі прикордонної служби (ДПС) Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Впродовж тижня також збільшилася активність ведення повітряної розвідки російсько-терористичними військами за допомогою безпілотних апаратів. З 30 липня в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень прикордонники зафіксували 69 літальних апаратів, минулого тижня їх було 59", - розповів Слободян.

За словами представника ДПС, літальні апарати були відстежені практично в усіх районах вздовж лінії бойових зіткнень. Зокрема, 5 серпня прикордонники зафіксували три безпілотники на ділянці Бердянського загону на межі з тимчасово окупованим Кримом, ще один БПЛА зафіксований навпроти ділянки Сумського прикордонного загону зі сторони РФ.

Нагадаємо, у Києві сьогодні, 6 серпня, в Головному центрі зв'язку, автоматизації та захисту інформації Державної прикордонної служби України відбулася презентація сучасних технічних засобів зв'язку, які вже використовуються в зоні проведення антитерористичної операції (АТО).