ua en ru

У Держохороні розповіли, скільки охоронців Януковича поїхали з ним в РФ

У Держохороні розповіли, скільки охоронців Януковича поїхали з ним в РФ Фото: Валерій Гелетей (УНІАН)

Гелетей зазначив, що Янукович написав заяву на зняття з нього держохорони

Разом з екс-президентом України Віктором Януковичем в Російську Федерацію поїхали 15 його охоронців. Про це заявив глава Управління державної охорони України Валерій Гелетей в інтерв'ю УНН.

"В той день, коли Янукович вилітав з Межигір'я, з ним була частина військовослужбовців УДО. Їх було загалом багато, але поїхало в РФ лише п'ятнадцять чоловік. До речі, в останній день перебування Януковича в Криму, перед самим відльотом, ці охоронці написали рапорти на звільнення з УДО і здали посвідчення і зброю. В цей же день вони і були звільнені моїм попередником", - розповів Гелетей.

Крім того, Гелетей зазначив, що Янукович написав заяву на зняття з нього держохорони.

"Янукович, до речі, теж написав заяву на зняття з нього державної охорони на невизначений термін. Десь ця заява у мене ще лежить, написана на ім'я начальника УДО", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України попросила Печерський районний суд Києва дозволити спеціальне досудове розслідування в відношенні екс-президента України Віктора Януковича у справі про перевищення влади під час подій Евромайдана.