ua en ru

Держоборонзамовлення в Україні недовиконується мінімум на 30%

Держоборонзамовлення в Україні недовиконується мінімум на 30% Фото: Іван Винник (УНІАН)

Це питання будуть розглядати в профільному комітеті Ради в середу

Державне оборонне замовлення в Україні недовиконується мінімум на 30%. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив секретар комітету з національної безпеки і оборони, народний депутат Іван Винник.

За його словами, це питання будуть розглядати в профільному комітеті Ради в середу.

"Серед головних питань на завтра - стан виконання державного оборонного замовлення, а також стан виконання видатків державного бюджету за програмою підвищення обороноздатності, стан адміністрування видачі держгарантій в системі держоборонзамовлення. Ми на 30% недовиконуємо замовлення у зв'язку з тим, що Кабінет міністрів досі не оформив держгарантії. Держгарантії, під які суб'єкти залучають кредити і фінансують створення техніки, що поставляється з відстрочкою платежу в цьому році з розрахунками в наступних. На мій погляд, це якийсь свідомий саботаж", - повідомив Винник.

За його словами, доповідати з цього питання на засіданні комітету будуть два заступника міністра фінансів. Він також додав, що на засідання комітету в середу, 19 вересня, запрошений генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"У ході засідання комітету з розгляду питання про розслідування причин трагедії на Рівненському полігоні де-юре запрошений генеральний прокурор України Юрій Луценко. Він може бути присутнім самостійно чи делегувати своїх заступників. Також запросили голову Національної поліції Сергія Князєва, а також заступника міністра оборони Ігоря Павловського. Ми хочемо почути інформацію про стан розслідування. Сподіваємося, що нам нададуть дані про причини", - додав він.

Нагадаємо, раніше голова ВРУ Андрій Парубій заявив, що ключовими законопроектами цієї осені для парламенту повинні стати законопроекти у сфері безпеки.