ua en ru

Держміграції відкрила спецкімнати допомоги переселенцям в 4 містах і збирається відкрити ще у 8

Державна міграційна служба України та Державне підприємство "Документ" запустили пілотний проект щодо сприяння переселенцям з Криму, Севастополя, Донецької і Луганської областей, відкривши в центрах обслуговування громадян "Паспортний сервіс" спеціалізовані кімнати (місця) допомоги вимушеним переселенцям за паспортним і реєстраційним питань.

Державна міграційна служба України та Державне підприємство "Документ" запустили пілотний проект щодо сприяння переселенцям з Криму, Севастополя, Донецької і Луганської областей, відкривши в центрах обслуговування громадян "Паспортний сервіс" спеціалізовані кімнати (місця) допомоги вимушеним переселенцям за паспортним і реєстраційним питань. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держміграції.

У зазначених кімнатах, як наголошується, громадяни зможуть отримати всебічну допомогу з міграційних питань, а також оформити паспорт громадянина України по досягненню 16-річного віку, відновити його, якщо він втрачений, вклеїти фотографію в паспорт по досягненню 25 - і 45-ти річного віку та у разі зміни прізвища - отримати новий паспорт.

Кімнати зараз функціонують у Києві на бул. Тараса Шевченка, 27, у Рівному на вул. 16-го Липня, 6а, в Житомирі н аул. І. Огієнка, 1/34 і в Тернополі на вул. Руська, 17.

Найближчим часом планується відкриття кімнат у Вінниці, Луцьку, Львові, Одесі, Сумах, Херсоні, Хмельницькому та Черкасах.

Нагадаємо, за даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, число біженців в Україні з південного сходу країни та Криму станом на 23 червня 2014 р. становило 46,1 тис. осіб.