ua en ru

У Держкосмосі заявили, що Україна не займається виробництвом бойових ракет

У Держкосмосі заявили, що Україна не займається виробництвом бойових ракет Фото: Держкосмос (facebook.com/DKAUkraine)

Технології виробництва двигунів для бойових ракет не могли потрапити з України в КНДР

У Державному космічному агентстві України заявили, що вітчизняні підприємства космічної галузі не займаються виробництвом бойових ракет. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив в. о. голови Держкосмосу Юрій Радченко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, він відзначив, що технології виробництва двигунів для бойових ракет не могли потрапити з України в КНДР.

"Ці технології і ці вироби не могли потрапити з території України на територію Кореї. Ми виконуємо всі міжнародні обмеження на постачання цих технологій. Ми виконуємо всі зобов'язання України щодо передачі технологій третім країнам. До сьогоднішнього дня і підприємства космічної галузі не займалися виробництвом бойових ракет", - сказав він.

Радченко також підкреслив, що для запуску цих бойових ракет, який здійснила Північна Корея, необхідно володіти технологією виробництва спеціального ракетного палива, якої в України немає, вона є тільки в Росії і Китаю. Крім цього, глава космічного агентства назвав схожість між двигунами використаної Кореєю ракети і двигунами, які виробляє Україна "досить умовною".

"Це досить умовна збіжність. Тобто, те, що там двигун першої ступені має чотири двигуна 250 - це, власне кажучи, і всі подібність, а сопло і конфігурація, тобто, соплові блоки, вони схожі на багато типів ракет, тому ідентифікувати, що ось цей двигун - це РД-250 - це високий ступінь умовності. Така думка наших експертів", - додав Радченко.

Нагадаємо, раніше видання The New York Times з посиланням на фахівця з ракетним питань в Міжнародному інституті стратегічних досліджень Майкла Эллемана повідомляло, що Північна Корея могла викрасти ракетні розробки українського заводу "Південмаш".