ua en ru

Держкомзем у Київській обл. виявив 2 тис. фактів порушення законодавства в земельній сфері, - А.Присяжнюк.

Спеціалістами інспекції обласного Держкомзему в Київській обл. виявлено 2 тис. фактів порушення законодавства в земельній сфері. Про це сьогодні повідомив губернатор Київської обл. Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами А.Присяжнюка, близько 30 тис. га землі видані з порушенням законодавства. Як наслідок, за зловживання в цій сфері порушено близько 100 кримінальних справ. «Повідомляю, що тільки за 2009 р. зафіксовано 483 розпорядження районних держадміністрацій, що стосуються землі і які видані з певними порушеннями. Найбільшу кількість зловживань виявлено у Вишгородському районі (171 розпорядження), Васильківському (120), Бориспільському (75) та інші.

Він зазначив, що в результаті корупції стало те, що на сьогодні найбільша кількість порушень у земельній сфері виявлено не в Криму, як це вважалось раніше, а в Київській обл.

А.Присяжнюк повідомив, що площа наданої в оренду землі становить майже 700 тис. га. Середній розмір орендної плати - 274 грн за га. При цьому 144 тис. власників землі виплачують 1,5% від розміру оренди, 135 тис. - від 1,5-3%. У зв'язку з цим, він пообіцяв навести лад якнайшвидше у земельній сфері.