ua en ru

Держкомзем та КМДА домовилися про взаємодію щодо відновлення контролю держави за землекористуванням у Києві

Держкомзем та Київська міська держадміністрація домовилися про взаємодію щодо відновлення контролю держави за землекористуванням у Києві. Таке рішення прийняте у ході зустрічі голови Держкомзему Олега Кулініча з першим заступником КМДА Олександром Поповим.

У результаті наради було прийнято рішення про усунення спірних питань, що існують у сфері землекористування в місті Києві. Зокрема, було домовлено про скасування дублювання функцій Головного управління земельних ресурсів при КМДА. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету України із земельних ресурсів.

Враховуючи той факт, що з 12 липня цього року розпочала роботу урядова міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства у сфері земельних відносин, Держкомзем вважає за необхідне вирішення таких питань: усунення дублювання функцій і повноважень державного органу земельних ресурсів (Держкомзему) Головним управлінням земельних ресурсів КМДА; усунення з боку КМДА перешкод щодо діяльності Головного управління Держкомзему у місті Києві та Київської міської філії «Центр ДЗК» на території міста; приведення у відповідність до вимог чинного законодавства рішень Київміськради та КМДА; скасування незаконно прийнятих рішень щодо приватизації земельних ділянок, насамперед в місцях реконструкції об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури; розроблення детального планування міста Києва з метою забезпечення прозорого, відкритого для громадськості міста процесу розподілу земельних ресурсів з врахуванням соціальних інтересів суспільства, екологічної та економічної доцільності; запровадження відкритого продажу на конкурентних засадах прав власності на земельні ділянки та прав на їх оренду.