ua en ru

Держкомтелерадіо попросив Держреєстр скасувати реєстрацію видань ЛНР

Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся до Державної реєстраційної служби України з проханням скасувати реєстрацію видань так званої Луганської народної республіки (ЛНР).

Державний комітет телебачення і радіомовлення України звернувся до Державної реєстраційної служби України з проханням скасувати реєстрацію видань так званої Луганської народної республіки (ЛНР). Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

"У ході здійснення заходів по захисту національної вітчизняної інформаційної сфери України отримана інформація про активізацію випуску і розповсюдження на території Луганської області наступних видань: газети "Республіка" (офіційний друкований орган "ЛНР"); газети "ХХІ століття", яка видається за підтримки військової комендатури "ЛНР"; газети "Життя Луганська". Як відомо, "ДНР" і "ЛНР" визнані терористичними організаціями. Значить їх так звані "офіційні видання", зокрема, газети сепаратистського та терористичного спрямування "Республіка", "ХХІ століття", "Життя Луганська" не можуть і надалі бути зареєстрованими у Державному реєстрі друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності", - заявив директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо України Богдан Червак.

Нагадаємо, раніше голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявляв, що під контролем самопроголошеної "Луганської народної республіки" знаходиться 64,4% населення Луганської області.