ua en ru

Громадська рада при Держкомпідприємництва ініціює введення мораторію на демонтаж МАФів

Громадська рада при Держкомпідприємництва готує лист про можливість накладення мораторію на демонтаж МАФів, власники яких мають не більше одного-двох тимчасових споруд, встановлених до прийняття рішення Київради про відкликання повноважень районних рад у місті Києві про надання в оренду земельних ділянок для встановлення малих архітектурних форм, і на які були оформлені всі необхідні в той час документи. Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

Громадська рада при Держпідприємництва України звернеться до органів влади з вимогою усунути невідповідності рішень Київської міської ради з чинним законодавством, в тому числі наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21 жовтня 2011 № 244 "Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності".

"На підставі звернень підприємців ми ініціювали громадське обговорення проблеми з організації роботи тимчасових споруд на території Києва за участю представників Київської обласної державної адміністрації та суб'єктів господарської діяльності. За його результатами будуть сформовані пропозиції громадськості з приводу можливих шляхів вирішення проблем малого та середнього бізнесу, зайнятого в цій сфері", - заявив голова Громадської ради Павло Міхайліді на нараді в Держпідприємництві.

Підприємці підняли питання помилкового внесення їх тимчасових споруд у список порушників і попросили надати їм можливість отримати довідку про оплату пайової участі в 2013 р. У 2012 р. Київрадою їм було відмовлено в отриманні довідки, незважаючи на наявність всіх необхідних документів і систематичну сплату орендної плати. Відповідно, до з'ясування питання їх робота блокується, а більшість тимчасових споруд включені до списку на демонтаж враховуючи їх відсутність у списку дозволів.

У результаті наради було прийнято рішення просити голови Держпідприємництва Михайла Бродського звернутися до Президента України Віктора Януковича з приводу порушення Київрадою курсу на розвиток підприємництва, і з проханням видати розпорядження Генеральній прокуратурі України провести комплексний моніторинг ситуації з розміщенням тимчасових споруд на території міста Києва.