ua en ru

Держкомпідприємництва урегулює ринок таксі до 1 січня 2011 р., - М.Бродський

Держкомпідприємництва України урегулює ринок таксі до 1 січня 2011 р. Про це сьогодні повідомив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, передає кореспондент РБК-Україна.
Крім того, М.Бродський повідомив, що до 1 січня 2011 р. у всіх автомобілях таксі будуть встановлені таксометри для того, щоб громадяни сплачували тарифи відповідно до кілометражу, який проїхали у таксі. "Безумовно, в усіх автомобілях таксі будуть встановлені таксометри, а також буде запроваджена норма, згідно з якою усі автомобілі будуть надані для використання як такі, в яких безпечно їздити... "грачувати" ніхто не буде", - пообіцяв М.Бродський.
При цьому він зазначив, що суттєво посилиться відповідальність для таксистів, "які не будуть здійснювати свою діяльність у відповідності з чинним законодавством". М.Бродський також повідомив, що над законопроектом, який врегулює діяльність таксистів Держкомпідприємництво разом із Кабміном працює понад 3 місяці. За його словами,цей законопроект буде прийнятий до 1 січня 2011 р. з перехідними положеннями на 3 подальші роки. Крім того він зазначив, що таксисти, як і раніше, залишаться на єдиному податку, проте сплачувати його будуть в сумі, яка враховуватиме те, що наразі таксисти не сплачують, а саме: в Пенсійний фонд та податок на прибуток громадян. На його думку, податок на прибуток громадян для таксистів становитиме близько 1000 грн.