ua en ru

Держкомпідприємництва: Проект закону про регулювання містобудівної діяльності посприяє зниженню цін на житло

Проект закону "Про регулювання містобудівної діяльності" передбачає істотне скорочення кількості бюрократичних процедур у будівельній галузі, сприятиме припливу інвестицій в будівництво і зниженню цін на житло, припустила в коментарі для "Дзеркала тижня" перший заступник голови Держкомпідприємництва Галина Яцишина.
"Ми знімаємо серйозні адміністративні бар'єри в будівельній сфері. І чекаємо підвищення активності будівельників, а також виробників будівельних матеріалів. Ми сподіваємося на інвестиції. Упевнені в зниженні цін на житло. Адже за два місяці оформлення ліцензій і дозволів інвестор апріорі витратить менше, ніж за півтори роки", - заявила Г.Яцишина.
На її думку, ухвалення запропонованого законопроекту буде корисним і в плані підготовки майбутнього містобудівного кодексу.
"Ухвалення цього закону дозволить нам відстежити позитивні і негативні моменти, які він принесе в галузь. А значить внести правильні поправки до містобудівного кодексу і нарешті його прийняти", - констатувала вона.
При цьому вона підкреслила що певним ризиком є можливість внесення змін до тексту законопроекту у Верховній Раді.
"Безумовно, існують ризики внесення змін до закону на етапі розгляду його в парламенті. Але ми всім світом працювали над цим важливим документом. Тому і Держкомпідприємництво, і Мінрегіонбуд, і віце-прем'єри Сергій Тігіпко і ВікторТихонов планують відстежувати кожен його рух", - запевнила Г.Яцишина.