ua en ru

Держкомпідприємництва погодив проект наказу, яким визначається порядок введення агрохімічного паспорта земельної ділянки

Землі сільськогосподарського призначення, а саме: рілля, сіножаті і пасовища та багаторічні насадження можуть отримати агрохімічний паспорт. Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва погодив проект наказу, розроблений Мінагрополітики, повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва. Згідно проекту, наявність агрохімічного паспорта буде обов'язковою при передачі земельних ділянок у власність, користуванні, наданні дозволу про зняття родючого шару грунту та визначенні розміру земельного податку тощо.
Відповідний документ - паспорт - міститиме дані щодо агрохімічної характеристики грунтів і стану їх забруднення токсичними речовинами та радіонуклідами. Це в свою чергу забезпечуватиме державний контроль за зміною показників родючості; визначення умов для раціонального використання мінеральних, органічних добрив у господарствах та збереження від забруднення.
Агрохімічний паспорт видаватиметься за рахунок коштів з бюджету строком на 5 років.