ua en ru

Держпідприємництва відзначає тенденцію до оптимізації бази оподаткування на підприємствах України у 2013 р

Держпідприємництва відзначає тенденцію до оптимізації бази оподаткування на підприємствах України в 2013 р. Про це сьогодні під час брифінгу в Кабінеті міністрів України повідомив голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я б не радів від того, що у нас збільшується кількість "єдинників"... у цьому році їх кількість збільшилася на 300 тис., але при цьому у нас скоротилася кількість співробітників на підприємствах на 300 тис. Що це? Це оптимізація оподаткування, я в цьому переконаний", - сказав Бродський.

За його словами, глави Держпідприємництва йдеться про найнятих працівниках, які отримують високу заробітну плату, наприклад, таких як бухгалтери та юристи.

"Вони переходять на єдиноподатника, платять 600 грн і працюють, разом того, щоб платити єдиний соціальний внесок і податок на доходи фізичних осіб. Податки повинні бути уніфіковані для всіх і тоді все буде добре, але у нас поки цього немає", - додав він .