ua en ru

Держкомпідприємництво занепокоєне спробою ускладнити порядок акредитації центрів сертифікації ключів

Наявність свідоцтва, що засвідчує інформацію про центр сертифікації ключів, збільшення терміну внесення цієї інформації до реєстру до 5 днів - ці та інші норми сприяють посиленню зарегульованості в роботі центрів. Такі зауваження керівництво Держкомпідприємництва висловило на спільній робочій нараді з представниками Держкомітету з питань науки, інновацій та інформатизації, повідомляє прес-служба відомства.

«Ми категорично проти «обілечування» центрів сертифікації ключів свідоцтвами. На тлі всіх зусиль уряду по спрощенню ведення бізнесу та зменшення зарегульованості, це крок назад, і наш комітет не підтримує дані пропозиції», - зазначив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Комітет запропонував низку змін, які вдосконалять проект постанови «Про внесення змін до порядку акредитації центру сертифікації ключів». Зокрема, пропонується визначити єдиним документом, що засвідчує компетенцію Центру сертифікації ключів - витяг із реєстру суб'єктів, які надають послуги, пов'язані з електронним цифровим підписом. Наявність свідоцтва про акредитацію центру сертифікації ключів Держкомпідприємництво вважає недоцільним, оскільки його отримання вимагає значних витрат часу та коштів, та не має жодних правових наслідків.

Також з метою спрощення процедури акредитації центру сертифікації ключів пропонується зменшити перелік документів, що подаються разом із заявою про акредитацію.