ua en ru

Держкомпідприємництво не погодило наказ, який вводив дозвіл на роботи з встановлення та обслуговування тахографів

Держкомпідприємництво не дало можливості Міністерству транспорту та зв'язку ввести новий дозвіл. Комітет не погодив проект наказу Мінтрансу, за яким треба отримувати дозвільний документ для того, щоб займатися встановленням та технічним обслуговуванням тахографів, повідомляє прес-служба відомства.

За проектом наказу, суб'єкт господарювання, який планує провадити роботи з установлення та технічного обслуговування тахографів, повинен подати до компетентного органу заявку на уповноваження пункту сервісу тахографів. Сама процедура уповноваження складається з таких етапів: подання заявки, її розгляд, проведення перевірки відповідності виробничої бази заявника, оформлення повідомлення про повноваження пункту сервісу та внесення змін до переліку уповноважених пунктів сервісу тахографів.

За висновком фахівців Держкомпідприємництва, така процедура має ознаки дозвільної, а повідомлення про повноваження пункту сервісу тахографів є дозвільним документом. Водночас чинне законодавство не передбачає одержання такого дозволу.

Зважаючи на це, Держкомпідприємництво відмовило у погодженні проекту наказу Міністерства транспорту та зв'язку України «Про затвердження порядку уповноваження суб'єктів господарювання на установлення та технічне обслуговування контрольних пристроїв (тахографів) в автомобільних транспортних засобах».